La col·lecció «Clàssics a Mida», aquesta selecció il·lustrada que ja arriba a la trentena de de títols, continua enriquint la seva proposta amb dues incorporacions de luxe: Els millors casos de Sherlock Holmes, una selecció de textos protagonitzats pel detectiu més famós de tots els temps, i Donetes, un relat que mai no deixa de captivar, amb quatre germanes inoblidables.

De les nombroses aventures ideades per Arthur Conan Doyle, aquest volum dedicat a Sherlock Holmes recull sis obres que que fan un recorregut per trenta anys de serveis en defensa de la llei i de l’ordre, com a assessor de la policia, la qual sempre supera en talent i en sagacitat. Cap crim no queda sense resoldre si ell s’encarrega d’investigar-lo per esbrinar-ne els misteris. I alhora coneixem els personatges que van marcant la seva vida: el seu inseparable amic, el doctor Watson; el seu germà Mycroft; el seu amor ideal, Irene Adler; i el seu acèrrim enemic, el professor Moriarty, amb el qual mantindrà una mortal baralla a la vora d’una impressionant cascada a Suïssa.

En aquest recorregut per les aventures hi ha les que el mateix Conan Doyle considerava les seves preferides, després que el 1927 el diari The Strand convoqués una competició entre els lectors per veure quines podien ser les més valorades per l’autor. «El gos dels Baskerville» és una d’aquestes i la resta proporcionen una visió completa d’una sèrie que es va desenvolupar durant quatre dècades: «Escàndol a Bohèmia», «La Lliga dels pèl-rojos», «El problema final», «La casa buida» i «La seva última salutació».

Les il·lustracions de Davide Ortu arrodoneixen el llibre, fonamental en qualsevol biblioteca.

Una altra novel·la obligatòria en el cànon va ser escrita l’any 1868 per Louisa May Alcott i està protagonitzada per quatre germanes: la Meg, la Jo, la Beth i l’Amy. Amb el títol original de Little Women, el més habitual en català es trobar-la com a Donetes, considerada, durant anys, com «la primera novel·la juvenil per a noies», però que s’ha convertit en una obra per a totes les edats, que no ha perdut mai el favor de la crítica i el públic, i per la qual escriptores com Margaret Atwood o J. K. Rowling han manifestat la seva admiració.

No era gens fàcil convertir el dia a dia de quatre noies americanes de classe mitjana en una aventura, però Donetes continua sent tan innovadora i revolucionària com quan Alcott la va escriure. I en el centre del seu plantejament hi ha, sens dubte, la qüestió dels drets de les dones i del seu paper en les societats modernes.

Aquesta adaptació ha estat il·lustrada per Begoña Fernández, amb una introducció i un apèndix a càrrec d’Ana Alonso.

Aquí podeu veure tots els títols d’aquesta col·lecció.

https://issuu.com/editorial_barcanova/docs/af_classicsamida_2020_issuu